Bovenaan in de zoekresultaten van Google scoren, hoe doe je dat ?

Bovenaan in de Google zoekresultaten scoren,Wow !! kan dat vandaag nog?
Je webshop SEO-proof maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen wil bovenaan in de Google-resultaten komen, dus de concurrentie is niet mild. Zorg daarom dat jij het verschil maakt. Waarop wil je gevonden worden? En door wie? Als je dat weet, kun je aan de slag met onderstaande tips.Bovenaan in de zoekresultaten van Google scoren, hoe doe je dat ?

Tip 1: Maak een zoekwoordenanalyse. Dit maakt al 40% van je webwinkel bestaan goed.
De juiste klanten krijg je alleen als je weet op welke sleutel woorden of woordcombinaties zij online zoeken. De Zoekwoordplanner van Google kan je hiermee helpen bovenaan in de rankings te verschijnen. Hier zoek je naar termen die bij jouw webshop passen, zoals ’tweedehands kleding’ of ‘omafietsen’. De tool geeft vervolgens aan welke zoekwoorden(combinaties) het meest relevant zijn. Hoe vaak wordt erop gezocht, hoeveel concurrentie is er en wat zijn andere mogelijkheden?

Tip 2: Schrijf goede SEO-teksten.
Het klinkt eenvoudig , maar ik zou U toch willen aanraden om naar een SEO expert te gaan om te weten wat kan en is mijn website niet overdreven geoptimaliseerd: wat zijn mijn beste zoekwoorden om nummer één in de zoekresultaten te scoren en hoe kan ik die verwerken op mijn pagina? In titels, subtitels, teksten en als ondertiteling bij afbeeldingen. Maak voor elke pagina in je webshop een unieke en uitgebreide product beschrijving, waarin de juiste zoekwoorden voor die specifieke pagina terugkomen zodat je beter bovenaan in de zoekresultaten van Google kunt scoren.

Tip 3: Gebruik en stimuleer reviews
Een belangrijk middel om hoog in de Google-resultaten te eindigen is door zogeheten user generated content. Oftewel: content die door de gebruikers van je webshop wordt gemaakt. Bijvoorbeeld doordat zij een review achterlaten. Je kunt dit stimuleren door je klanten een “QR code” met jouw “Google mijn bedrijf link” misschien een kleine attentie of korting aan te bieden bij een volgende bestelling. Daarmee vergroot je meteen de kans dat zij nog eens terugkomen naar je webwinkel.

Tip 4: Maak unieke content
Als er íets is waar Google niet van houdt, is het herhaling. Zorg dus dat alle informatie die op je pagina staat uniek en relevant is. Een standaardbeschrijving bij je producten is dus geen optie.

Tip 5: Houd je URL’s eenvoudig
Veel contentsystemen geven je de mogelijkheid om de URL aan te vullen met tags, id’s en andere variabelen. Klinkt leuk, maar je schiet er niets mee op. Integendeel zelfs. Houd het simpel en focus je op je trefwoorden.

Tip 6: Inter-Linking binnen je webwinkel
Intern linken is een slimme en relatief eenvoudige manier om pagina’s sterker te maken voor Google. Zo stem je ze als het ware af op elkaar. Link met zo gericht mogelijke trefwoorden naar soortgelijke producten. Door veel gericht intern te linken, ben je beter bovenaan in de zoekresultaten vindbaar zijn op de gelinkte woorden.

Tip 7: Go social
Hoe actiever je bent op sociale media, hoe beter je online vindbaar wordt. Ook dit is een vorm van user generated content. Stel dat je een URL van je webshop op Facebook plaatst, helpt het als anderen die link delen.

Tip 8: Vergeet je foto’s niet
Niet alleen je teksten verdienen aandacht, ook je afbeeldingen. Geef ze unieke alt-teksten en namen. Niet ‘afbeelding.jpg’, maar bijvoorbeeld ‘zwarte avond jurk.jpg’. Geef meer aandacht aan product gerichte omschrijvingen. Dat levert je misschien extra bezoekers op als mensen op jouw afbeeldingen zoeken.

Tip 9: Gebruik een tagging-systeem
Als je producten een tag geeft, kunnen je klanten producten vinden via een tagcloud of door op de tagnaam te klikken. Het is bovendien weer een extra relevante interne link om bovenaan in de zoekresultaten van Google te ranken .

Tip 10: Beperk het aantal clicks
Je homepage is vrijwel altijd de meest bezochte pagina van je website. Wees dus verstandig om je producten zo dicht mogelijk in de gepaste omgeving te presenteren. Hoe dichter hoe beter, zodoende profiteren ze mee van jouw populaire veel bezochte homepage.

Tip 11: Start een niche-site
Focus op een bepaald segment van je niche en ga niet te breed. Stel dat je een online fietsenwinkel begint, dan kun je overwegen om voor ieder type fiets een aparte website of page te maken, om zo beter gevonden te worden. Google vindt ‘oma fiets’ gerichter dan ‘fiets’. Bovendien kun je hierdoor naar andere opties en sites verwijzen, wat je nóg interessanter maakt.

Tip 12: Maak toepasselijke ankerteksten
‘Lees meer’ of ‘Bekijk het product’? Het is veel verstandiger om hier wat meer informatie over het product te geven. Daar is de zoekmachine ook blij mee. Maak een aparte “schema” voor dit soort pages.

Bonustip: Nieuw is niet altijd beter
Met deze tips kun je bovenaan in de zoekresultaten score en krijg je meer bezoekers naar je webshop. Met wat succes, kopen zij ook meteen wat.Denk er aan dat je maar 3 seconden hebt,daarna is de klant weg. Houd in je achterhoofd dat méér bezoekers niet altijd beter is. Met een hogere conversie ben je vaak beter af. Zorg daarom dat je klanten soepel door je webshop kunnen klikken en dat vooral het afrekenmoment goed is geregeld. Bied op je betaalpagina optimaal betaalgemak aan zodat ze laagdrempelig is opgesteld, snel en makkelijk afrekenen is dus de boodschap. Met webwinkelseo kies je zelf welke betaalmethodes het beste zouden passen bij je klanten,zoals: iDEAL, creditcards, AfterPay, Bancontact of PayPal. Het is behoorlijk zonde als je bezoekers op het moment van afrekenen afhaken.

Zoekmachine
activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine, op voor de webpagina relevante trefwoorden of zoektermen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie